Het bouwen van een Friese krompanelen sjees

Dit tweetalige boek (Nederlands-Engels) in A-4 formaat, beslaat 98 pagina’s en is een juweeltje op het gebied van ambacht en historie. Het bouwen van een Friese krompanelen sjees betekent traditie, vakmanschap en passie. Om het ambacht van wagenmakerij te behouden bracht de Stichting ‘It Fryske Hoars’ dit bijzondere boek uit. Op schaal gemaakte bouwtekeningen en perfecte detailfoto’s stellen de liefhebber in staat zelf een Friese sjees te (laten) bouwen. Voorts biedt dit boek een schat aan wetenswaardigheden die de beleving van dit rijtuig nog intenser en completer maakt. Het boek is Nederlands- en Engelstalig. Ook de bouwtekeningen zijn tweetalig uitgevoerd. 

Auteur: Tjibbe Postma (in samenwerking met Roeline Kuiper van Rotenco Comunicatie)

Soort: Met illustraties en op schaal gemaakte bouwtekeningen

ISBN13 9789082023701

De Friese Sjees:

Dit schitterend uitgevoerde boek (A4-formaat) bestaat uit 255 pagina’s met een schat aan foto’s in overwegend kleurendruk en gezet in normale lettergrootte. Het boek is het resultaat van een schrijversteam en vele ter zake kundigen. De Friese Sjees is ingedeeld in twee paragrafen:
‘Historie en gebruik’ en ‘Stamboekregistratie’ (beschrijving en maten van 165 sjezen).
Het boek behandelt hoofdzakelijk de Friese sjees maar ook sjezen van andere typen zoals de
West-Friese sjees en Hollandse sjees. Naast een samenvatting in het Nederlands vindt u ook een
Gearfetting en een Summary alsmede een literatuuroverzicht. Kortom,
een must voor ieder met belangstelling voor het Friese paard.

Auteur: Hans de Haan, Soort: Met illustraties, Taal: Nederlands, Afmetingen: 24x290x228 mm, Gewicht:  1,30kg ISBN109067074322, ISBN13 9789067074322

Divi WordPress Theme